Wellbeing és önfejlesztés
Önmagad és a világ újra felfedezése

site templates free download

Mi jöhet a járvány után? Beszélgetés dr. Meskó Bertalannal

Kíváncsi vagy, hogy ha csak egyetlen dolgot akarsz tenni az egészségedért, mi legyen az - mi a fitness szenzorok Szent Grálja?

dr. Meskó Bertalan orvosi jövőkutató, munkatársaival a jövő technológiáját kutatja az egészségügyben, szerinte „a technológia által lehet emberséges az orvoslás”. 

Ebből az izgalmas és inspiráló beszélgetésből többek között megtudhatod, hogy mik azok a digitális fejlesztések, amelyek a járvány kapcsán előtérbe kerültek az egészségügyben, hogy tud segíteni az AI (mesterséges intelligencia) az egészségügy minőségi színvonalának emelésében, mik a távorvoslás lehetőségei, hogyan tehetik jobbá a digitális eszközök az orvos-beteg kapcsolatot a járvány után. És nem utolsó sorban, hogy milyen eszközökkel, kütyükkel tehetünk mi magunk a saját egészségünkért.

Sok érdekes digitális téma emberi hozzáállással, emberi megközelítésben.


Ti mit kezdetek munkatársaitok negatív gondolataival? Ildikó és Klára ad némi útmutatást ebben a témában:

Sajátítsátok el az érzelmi lecsillapodás technikáját Klára segítségével:

Mobirise


Ki / mi az az Asana?
Nem csak cégek, hatékonyság-növelő alkalmazások segítik a távmunkát.

Erre nagyon jó példa és eszköz az asana Guide. Kattints!

Mindfulness a Flow-ban

A tudatos jelenlét fontos terület az utóbbi időben a Flow-ban is: befejeződött a belső mindfulness tréningünk!  Motivációként olvashattok pár visszajelzést, hogy hogyan éltük meg ezt a tréninget: 

„Én azt élvezem a legjobban benne, hogy kialakult egy kis közösség, akikkel közös a hozzáállásunk, gondolkodásunk és most már szókészletünk is van arra, ami a mindennapokban ér minket.

Látom hétről hétre, ahogyan rajta kapjuk magunkat a multitaskingon vagy azon, hogy zakatol az agyunk és nem arra figyelünk, ami itt és most van. Érzékelem, hogy mélyülnek a meditációs tapasztalatok és napközben is egyre többször jut eszünkbe magunkra figyelni. És azt is tapasztalom, hogy elfogadott téma kezd lenni köztünk az önmagunkkal való kedvesség, és a magunkról való gondoskodás. Támogatni is tudjuk egymást ebben.”

“Az egyik leghasznosabb tréningfolyamat, amiben eddig voltam. Igazi szemléletváltó ereje volt számomra. A jól átgondolt struktúra, a házifeladatok, a rengeteg sajátélmény, a családias légkör és az használható tudás, amit kaptunk segítettek abban, hogy motivált legyek és átültessem a mindennapjaimba a tanultakat. Felnyitotta a szememet, hogy mennyire fontos és szuper módszer / szemlélet a mindfulness, és hogy alkalmaznom kell!”

“A mindfulness gyakorlatok megerősítették bennem a szemlélődő üzemmódot. Gyakrabban kapom azon magam, hogy észreveszek apró változásokat a környezetemben, vagy gyakrabban állok meg az utcán nézni a fák elvékonyodó ágait, hogy milyen szépek, ahogy belefonódnak a kék égboltba.”